Centrum Veilig Wonen herstelt gevels 72 woningen in Hoogezand

Centrum Veilig Wonen (CVW) is van plan op korte termijn de lateien van 72 woningen in Hoogezand te vervangen. Dit gebeurt bovenop het repareren van gevelschade waarmee een deel van de woningen te maken heeft.

Preventieve en wijkgerichte aanpak

Tijdens schade-inspecties bij een deel van de woningen, na meldingen als gevolg van een aardbeving, is gebleken dat de lateien van 72 woningen aan Uranus en Vesta in feite te licht zijn voor de woningen. Een latei is een dwarsverbinding (of steun) aan de voor- en achterzijde van een huis die zorgt voor het opvangen van het gewicht van de stenen boven de kozijnen op de begane grond. Doordat de bij de bouw aangebrachte lateien te licht zijn zou er in de toekomst scheurvorming kunnen ontstaan. Centrum Veilig Wonen wil dit voorkomen en kiest – bovenop reparaties van de gemelde schade – voor een wijkgerichte aanpak bij het herstellen van de gevels.

Gemeente Hoogezand-Sappemeer ondersteunt de wijkgerichte aanpak

De gemeente Hoogezand-Sappemeer ondersteunt het herstel van de gevels en het wijkgericht vervangen van de lateien en adviseert bewoners in een brief van het aanbod gebruik te maken. Ook wanneer men nog geen (aardbevings)schade heeft.

Inloopbijeenkomst voor bewoners

Bewoners van de 72 woningen zijn inmiddels per brief geïnformeerd en worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op donderdag 15 oktober aanstaande, waar de aannemer, de gemeente en Centrum Veilig Wonen uitleg geven over de werkzaamheden.

Woningen in de straat Uranus, Hoogezand
Woningen in de straat Uranus, Hoogezand