Dertig tijdelijke woningen opgeleverd in Middelstum

Drie maanden geleden startte Jan Snel Flexibel Bouwen onder aansturing van CVW met de bouw van dertig tijdelijke woningen nabij de Boerdamsterweg in Middelstum. Inmiddels zijn alle woningen en de bijbehorende infrastructuur gerealiseerd. In eerste instantie zijn de woningen bedoeld als tijdelijke huisvesting voor huurders van de corporatiewoningen die in 2017 door CVW worden versterkt. Later zullen de woningen ook worden gebruikt voor de versterkingsopgave die CVW onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen uitvoert. Of en wanneer een tijdelijke woning wordt betrokken, wordt altijd in nauw overleg met de bewoners besloten.

In Middelstum zijn drie type woningen gerealiseerd: gezinswoningen met verdieping, seniorenwoningen en eenpersoonswoningen. Alle woningen in Middelstum zijn volledig gemeubileerd opgeleverd zodat in de toekomst geen grote verhuisbewegingen meer nodig zijn.

Meteen na de officiële oplevering op 9 juni konden inwoners van Middelstum de woningen van binnen en buiten bezichtigen. Circa honderd inwoners maakten van deze gelegenheid gebruik. De reacties waren overwegend positief. 'Het kon minder, ik had niet verwacht dat het er zo goed uit zou zien. Wat dat betreft wil ik hier wel een paar weken wonen, of misschien wel langer', zegt Tinie Wendelaar uit Middelstum. 

Ook in Appingedam en Loppersum worden in de komende periode tijdelijke woningen gerealiseerd ten behoeve van de versterkingsopgave.