Invulling schone lei bekend

De invulling van de ‘schone lei’ is bekend. Het is een eenmalig gebaar van NAM aan bewoners. Bewoners met openstaande schadedossiers en eenzijdig gesloten dossiers ontvangen vanaf juni van Centrum Veilig Wonen (CVW) een aanbod voor een voucher. De schades moeten bij CVW of NAM gemeld zijn voor 31 maart 2017 12 uur.

Bewoners kunnen de voucher gebruiken om (een deel van) de gemelde niet-aardbevingsgerelateerde schades te laten herstellen.

Gesloten en open dossiers

Op vrijdag 16 juni zijn de eerste aanbiedingsbrieven voor de vouchers verstuurd aan schademelders met gesloten dossiers. In de komende weken krijgen ook schademelders met open dossiers een voucher-aanbod. Het gaat om schademelders met reguliere dossiers in het binnengebied, schademelders die meer dan 5.500 euro erkende schade hebben en de dossiers in het buitengebied. Het aanbod is afhankelijk van de persoonlijke situatie

Bedenktijd

Bewoners met openstaande dossiers hebben twaalf maanden de tijd om te beslissen of ze het aanbod accepteren. Bewoners met gesloten dossiers, die in aanmerking komen voor het aanbod, hebben acht weken bedenktijd.

Nieuwe schades

Het accepteren van de voucher heeft geen gevolgen voor de afhandeling van nieuwe schades. Nieuwe schades, waarvan het vermoeden is dat ze zijn veroorzaakt door bodembeweging als gevolg van gaswinning, kunnen gewoon worden gemeld bij CVW.

Vragen?

Lees meer over de voorwaarden en werkwijze van de schone lei.
Bij vragen over de schone lei en de vouchers kunt u contact opnemen met Centrum Veilig Wonen via 0800 – 289 66 36.