Koninklijk bezoek bij dorpshuis Leermens

Ineens stond daar plotseling en onaangekondigd koning Willem Alexander op woensdag voor de deur van Dorpshuis Leermens. Dit dorpshuis heeft ernstige schade als gevolg van de gaswinning en wordt versterkt in opdracht van Centrum Veilig Wonen.

Het bezoek van de koning werd strikt geheim gehouden. Projectleider Ben van Rein werd op dinsdagmiddag geïnformeerd: 'er is hier een inspectie geweest door de AIVD en morgenmiddag mogen alleen nog een beperkt aantal personen het dorpshuis binnen komen. Toen wist ik genoeg: hoog bezoek in aantocht.'

Dorpshuis Leermens werd in augustus 2012 getroffen tijdens de krachtige aardbeving van Huizinge. Aanvankelijk zou alleen de schade worden hersteld, maar op een gegeven ogenblik werd duidelijk dat sommige gedeelten van het dorpshuis onveilig waren. Daarop werd een voorstel gedaan om het Dorpshuis - hart van de samenleving in Leermens - aardbevingsbestendig te maken. Sinds 1 februari wordt er gewerkt - onder leiding van projectleider Ben van Rein - aan het dorpshuis, dat binnenkort weer wordt heropend.

Informatiepagina over versterking dorpshuis Leermens

Download hier de informatiepagina over de versterking van het dorpshuis in Leermens.