Minister Kamp bezoekt versterkte woningen in Loppersum

Minister Henk Kamp van Economische Zaken bracht maandag 7 maart een werkbezoek aan Loppersum. Hij werd aan de Sjuxumerweg rondgeleid door de directie van Centrum Veilig Wonen, die hem informeerde over het bouwkundig versterken en energieneutraal maken van de corporatiewoningen.

De minister bezoekt met enige regelmaat het gebied van het Groninger gasveld om zich op de hoogte te stellen van werkzaamheden die hier plaatsvinden en het gebied veiliger moeten maken. Het bezoek startte bij de tijdelijke school aan de Bosweg. Hier werd de minister ontvangen en rondgeleid door o.a. burgemeester Rodenboog van Loppersum. Daarna ging de minister naar de bouwwerkzaamheden aan de Sjuxumerweg. In één straat zijn hier woningen in de verschillende stadia van bouwkundig versterken te zien. Aan het begin staan woningen die al bouwkundig zijn versterkt en Nul op de Meter zijn gemaakt: de bewoners hebben op 18 december hun woningen weer betrokken. Tijdens het bezoek sprak de minister met enkele bewoners over hun ervaringen tot dusverre. Verderop in de straat zijn woningen te vinden die bijna woonklaar zijn en eind van deze week worden opgeleverd. Tot slot bezocht de minister het blok achterin de straat: deze ‘gestripte’ woningen staan aan de vooravond van het versterkingstraject. Daar zag de bewindsman welke impact de bouwwerkzaamheden hebben op het leven van de bewoners.

Minister Kamp was zeer onder de indruk van de werkzaamheden. Hij prees Centrum Veilig Wonen voor de aanpak. ‘Er worden nu meters gemaakt in Loppersum; dat is een begin. Maar er moet nog veel gebeuren; we zijn nog lang niet klaar. Ik merk dat de bewoners nog steeds bezorgd en verontwaardigd zijn. De mensen zien nu eindelijk resultaat; dat is een begin naar meer veiligheid, naast het halveren van de gasopbrengst’, aldus de minister. Met een bezoek aan een voormalig café in Zeerijp – waar een nieuwe versterkingstechniek wordt toegepast - besloot de minister deze middag.

Minister Kamp wordt tijdens zijn werkbezoek aan Loppersum rondgeleid door de directie van Centrum Veilig Wonen
Minister Kamp wordt tijdens zijn werkbezoek aan Loppersum rondgeleid door de directie van Centrum Veilig Wonen