Nieuwe fase voor project 43 in Loppersum

Op donderdag 27 oktober 2016 starten we met de eerste fase van de sloop van 43 woningen aan de Delfstraat, Zeedijken en Zijlvest in Loppersum. De woningen maken plaats voor 43 nieuwe aardbevingsbestendige woningen. De sloop en vervolgens nieuwbouw wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase omvat 24 woningen.

De sloopwerkzaamheden duren tot begin december 2016, daarna starten de funderingswerkzaamheden voor de eerste fase van de nieuwbouw. De eerste eigenaren kunnen in de zomer van 2017 hun nieuwe woning betrekken. Medio 2018 zijn alle 43 woningen gereed. De eigenaren van de eerste fase zijn in september 2016 tijdelijk verhuisd naar woningen elders in het dorp.

Woningconcept

De 43 nieuwe eigentijdse aardbevingsbestendige eengezinswoningen worden gebouwd volgens het principe: u krijgt terug wat u heeft en worden gefinancierd door de NAM. De woningen zijn voorzien van base isolation. Dit zijn flexibele funderingen die de schokken van een aardbeving kunnen opvangen. Het project bestaat uit 43 unieke rijwoningen: er is ruimte voor maatwerkoplossingen, bijvoorbeeld het levensloopbestendig maken van de woning. De woningen zijn energiezuinig. Het ontwerp en de individuele uitwerking van de woningen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking van de eigenaren met Centrum Veilig Wonen, Plegt-Vos en de gemeente.

Nieuwe fase voor project 43 in Loppersum
Nieuwe fase voor project 43 in Loppersum