Start tweede fase Project43

Op maandag 9 oktober 2017 zijn we gestart met de sloop van de woningen uit de tweede fase van Project43. De 19 woningen aan Delfstraat, Zeedijken en Zijlvest zullen plaatsmaken voor nieuwe aardbevingsbestendige woningen. De sloop en vervolgens nieuwbouw wordt in twee fases uitgevoerd. De eigenaren uit de eerste fase zijn afgelopen zomer terugverhuisd van de tijdelijke huisvesting naar hun nieuwe en aardbevingsbestendige woning. In september zijn de laatste eigenaren uit de tweede fase verhuisd naar de tijdelijke huisvesting elders in Loppersum.

 

De sloopwerkzaamheden duren tot begin december 2017, daarna start bouwer Plegt-Vos met de funderingswerkzaamheden. De eigenaren van de tweede fase kunnen in de zomer van 2018 hun nieuwe woning betrekken, waarmee het project afgerond is.

Aardbevingsbestendige maatwerkwoningen

De nieuwe eigentijdse aardbevingsbestendige eengezinswoningen zijn voorzien van base isolation. Dit zijn flexibele funderingen, die de schokken van een aardbeving kunnen opvangen. Het project bestaat uit 43 unieke rijwoningen: er is ruimte voor maatwerkoplossingen, bijvoorbeeld het levensloopbestendig maken van de woning. Het ontwerp en de individuele uitwerking van de woningen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de woningeigenaren en Centrum Veilig Wonen, Plegt-Vos, KAW en de gemeente. 

 

Meer informatie over Project43: https://www.centrumveiligwonen.nl/versterken/projecten/project-43-sloop-en-nieuwbouw-43-woningen-in-loppersum