Vakmensen gestart met training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden'

De eerste groepen vakmensen zijn op woensdag 25 februari gestart met de training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’. De training is een belangrijk onderdeel van de Erkenningsregeling van Centrum Veilig Wonen (CVW) en wordt op drie niveaus gegeven door EPI-kenniscentrum. Alle vakmensen die erkend willen worden door CVW zullen de training met goed gevolg moeten afleggen.

Het is van groot belang dat aardbevingsschades adequaat en vakkundig worden hersteld. Hiervoor heeft Centrum Veilig Wonen de Erkenningsregeling opgesteld die zich richt op het ontwikkelen van vakmensen. Omdat CVW de bewoner altijd centraal stelt bij alles wat ze doet, is het voltooien van de training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’ verplicht voor vakmensen die willen voldoen aan de Erkenningsregeling. Zo weet een bewoner dat wanneer hij/zij kiest voor schadeherstel via CVW, dat de door CVW-erkende vakman (m/v) die bij hem/haar over de vloer komt, altijd voldoet aan de standaarden die CVW heeft gesteld aan veiligheid, kwaliteit en communicatie. Om hierop toe te zien, worden de vakmensen vanuit CVW begeleid door bouwcoaches en voert een onafhankelijke organisatie voortdurend een bewonerstevredenheidsonderzoek uit.

EPI-kenniscentrum als partner

De rode draad in de training wordt gevormd door de merkwaarden van CVW: verantwoordelijk, klantgericht, transparant en betrouwbaar. De training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’ wordt, in nauwe samenspraak met CVW, gegeven door EPI-kenniscentrum. EPI-kenniscentrum is een kennis- en praktijkcentrum op het gebied van aardbevingsbestending (ver)bouwen. De initiatiefnemers van EPI-kenniscentrum zijn Alfa-College, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen.

Eerste training  ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’
Eerste training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’