Woningen in Middelstum versterkt en energieneutraal gemaakt

Vier woningen aan de Ploegersweg in Middelstum zijn versterkt en energieneutraal gemaakt. De huurwoningen van woningcorporatie Marenland zijn vrijdag 12 februari opgeleverd. De werkzaamheden zijn in opdracht van Centrum Veilig Wonen verricht door bouwbedrijf Van Wijnen.

Het versterken van de huurwoningen heeft een tweeledig doel. Zo moeten Groningers niet alleen veilig kunnen wonen, maar zich ook weer veilig voelen in hun woning. Daarnaast willen de woningcorporaties een stap vooruit maken in de kwaliteit van wonen door te zorgen voor verbeterde, comfortabele en duurzame woningen voor hun huurders. Belangrijk extra element van de versterkingsoperatie is dan ook het verduurzamen van de woningen tot Nul op de Meter.

Vanwege de relatief gunstige weersomstandigheden konden alle werkzaamheden in 18 dagen worden afgerond. Bij de woningen zijn eerst de buitenmuren verwijderd. Vervolgens zijn binnenwanden met een staalconstructie bevestigd, waarna een geheel nieuwe buitengevel is aangebracht. Eerder zijn corporatiewoningen versterkt en energieneutraal gemaakt in Kantens, Loppersum, Middelstum en Uithuizen. Centrum Veilig Wonen werkt bij dit project samen met acht corporaties, te weten Wierden en Borgen, Acantus, Woongroep Marenland, Stichting Woningbouw Slochteren/Lefier, Woonstichting Groninger Huis, Stichting Uithuizer Woningbouw,  De Delthe en Woonzorg Nederland.