Centrum Veilig Wonen

Centrum Veilig Wonen

Centrum Veilig Wonen (CVW) is een uitvoeringsorganisatie in het gebied van het Groninger gasveld. Bewoners van het gebied kunnen bij CVW schades melden waarvan zij vermoeden dat deze zijn veroorzaakt door een aardbeving. Ook zet CVW zich in voor het versterken en daar waar mogelijk verduurzamen van woningen en gebouwen in het gebied. Ons motto is: Samen werken aan een veiliger Groningen.

Wie werken er bij Centrum Veilig Wonen?

Veel van onze medewerkers komen zelf uit Groningen. We begrijpen hoe vervelend de situatie is en willen u een passende oplossing bieden en begeleiden in de wereld van regels, procedures, formulieren, expertises en dergelijke. Uw welzijn en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Ons doel is om een verschil maken in het leven van de mensen in Groningen.

Wat doen wij voor u?

Uw veiligheid is voor ons van groot belang. We willen uw schadeherstel zo goed en snel mogelijk afhandelen op een voor u zo prettig mogelijke wijze. U krijgt daarom na uw schademelding bewonersbegeleider. Hij (m/v) is uw vaste aanspreekpunt en begeleidt u door het hele proces van begin tot eind. Hij zorgt ervoor dat alle mensen die voor u aan het werk gaan met elkaar verbonden worden en hij ziet er ook op toe dat u centraal blijft staan.

Ook leggen wij ons toe op het inspecteren en versterken van woningen en gebouwen. Centrum Veilig Wonen is in dit traject de uitvoerende partner van de Nationaal Coördinator Groningen. Uw veiligheid is voor ons van groot belang. Daarom is het uitgangspunt voor al onze werkzaamheden, dat inwoners van Groningen even veilig moeten zijn als mensen elders in Nederland. Onder aansturing van Centrum Veilig Wonen:

-           worden woningen en gebouwen geïnspecteerd;

-           wordt na een inspectie berekend of een woning of gebouw moet worden versterkt. Wanneer dit het geval is, wordt berekend welke maatregelen daarvoor nodig zijn;

-           wordt de woning of het gebouw, indien nodig, versterkt.

De volgorde van het inspecteren en het versterken van woningen en gebouwen, wordt bepaald door de Nationaal Coördinator Groningen.

We zijn er voor u!

Heeft u schade aan uw woning of gebouw en vermoedt u dat dit door een aardbeving is veroorzaakt? Of voelt u zich onveilig en wilt u weten of uw woning nog veilig is? Neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag verder. U kunt ons bereiken op het gratis telefoonnummer 0800-2896636.
We zijn iedere dag bereikbaar (ook in het weekend) van 08.00 uur tot 20.00 uur.
U kunt ook ons schadeformulier invullen of op de contactpagina onze andere contactgegevens vinden.