Schade die gemeld is voor 31 maart 2017

 

Schade die gemeld is voor 31 maart 2017

Het kabinet heeft besloten dat ruim zesduizend schademeldingen, die zijn gedaan voor 31 maart 2017, onder het oude schadeprotocol worden afgehandeld. Centrum Veilig Wonen handelt deze ‘oude’ schades af. Het doel is om vóór 1 juli 2018 per adres een redelijk en billijk aanbod te doen. Vanaf 1 juli 2018 spelen NAM en CVW geen enkele rol meer in de afhandeling van schademeldingen.

 

Aanbod

Eigenaren met een ‘oud’ schadedossier ontvangen voor 1 juli een aanbiedingsbrief van NAM of CVW. Betreffende eigenaren hebben eerder een brief ontvangen waarin wordt bevestigd dat zij onder het oude schadeprotocol vallen en het aanbod zullen krijgen.

Herstel of uitbetaling

Eigenaren die het aanbod accepteren, kunnen kiezen om de schade te laten herstellen door een erkende aannemer, of om het schadebedrag uitbetaald te krijgen op hun bankrekening. In de aanbiedingsbrief staat informatie over het vervolg van de schadeafhandeling wanneer wordt besloten het aanbod niet te accepteren.

Alle oude schades

Deze procedure geldt voor alle ‘oude’ schades. Ook schades waarover eigenaren al in gesprek zijn met CVW, schades die zijn aangemeld bij de Arbiter Bodembeweging en schades die onderdeel zijn van de proef Buitengebied. In het laatste geval rondt CVW eerst de schadeopname af, voordat het aanbod wordt gedaan. De laatste schadeopnames zijn eind maart klaar. Daarna ontvangt u het aanbod.
Eigenaren in het buitengebied die al een second opinion hebben aangevraagd ontvangen het aanbod nadat de second opinion is afgerond.