Stap 1: U wilt schade melden

Het proces voor het afhandelen van schade was tot vrijdag 31 maart 2017 verdeeld in vijf stappen. Hiernaast in het blauwe kader vindt u een toelichting op deze stappen.
Schademeldingen die plaatsvinden na 31 maart 2017 om 12.00 uur worden afgehandeld volgens het nieuwe proces. In onderstaand kader leest u meer over dit proces.

Afhandeling meldingen bevingsschade verandert per 31-3-2017

Vanaf vrijdag 31 maart 2017 om 12.00 uur wordt schade als gevolg van aardbevingen op een nieuwe manier afgehandeld. Na het bekendmaken van de resultaten van het buitengebied, heeft de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aangekondigd dat per direct voor álle nieuwe schademeldingen een nieuwe methodiek gaat gelden. Deze methodiek wordt onder regie van de NCG uitgewerkt in een nieuw schadeprotocol dat uiterlijk op 1 juli 2017 wordt ingevoerd. Tot deze datum worden schademeldingen wel geregistreerd, maar nog niet in behandeling genomen. Als het nieuwe schadeprotocol is vastgesteld door de NCG zal CVW schademelders nader informeren hoe de melding wordt afgehandeld.

meer informatie

Buitengebied

Schademeldingen vanuit het buitengebied werden lange tijd wel door CVW geregistreerd, maar in afwachting van resultaten van lopende (validatie)onderzoeken in het gebied, niet bezocht voor een inspectie. Sinds 15 augustus 2016 worden deze meldingen bezocht voor een inspectie.

over inspecties in het buitengebied