Stap 4 - U kunt kiezen wie uw schade herstelt

Wanneer uit het expertiserapport blijkt dat er geheel of gedeeltelijk sprake is van aardbevingsschade, dan kunt u zelf kiezen wie deze schade gaat herstellen.

Bij het expertiserapport ontvangt u een keuzeformulier. Hierop kunt u aangeven door wie u uw schade wilt laten herstellen. U kunt er ook voor kiezen om het schadebedrag te laten uitkeren.

Er zijn drie schadecategorieën. U ontvangt het keuzeformulier alleen wanneer er geheel of gedeeltelijk sprake is van aardbevingsschade (A- of B-schade). Wanneer uit het schade-onderzoek blijkt dat er geen sprake is van aardbevingsschade (C-schade), dan ontvangt u geen keuzeformulier. U komt in dat geval immers niet in aanmerking voor een vergoeding. Wanneer wel sprake is van aardbevingsschade, dan heeft u drie mogelijkheden voor het herstel:

Herstel via Centrum Veilig Wonen

Centrum Veilig Wonen coördineert alle herstelwerkzaamheden en staat garant voor de kwaliteit. Wij adviseren u om voor deze optie te kiezen.

Lees meer over herstel via Centrum Veilig Wonen

Herstel via uw eigen aannemer


U kiest zelf een aannemer. Wij vergoeden de herstelwerkzaamheden tot maximaal het bedrag zoals in het expertiserapport is vastgesteld.

lees meer over herstel via uw eigen aannemer

Uitbetaling van de schadevergoeding

Centrum Veilig Wonen keert het schadebedrag, zoals genoemd in het expertiserapport, rechtstreeks aan u uit.
 

Lees meer over uitbetaling van de schadevergoeding