U kiest voor herstel door een eigen aannemer

U kiest voor herstel door een eigen aannemer

Wanneer in het expertiserapport is vastgesteld dat uw schade (gedeeltelijk) is veroorzaakt door een aardbeving, dan kunt u deze schade via uw eigen aannemer laten herstellen.

 

In het expertiserapport staat het bedrag dat voor de reparatiekosten wordt toegekend. Wanneer u ervoor kiest de schade te laten herstellen door een zelf gekozen aannemer, dan betaalt Centrum Veilig Wonen de factuur van deze aannemer. Een lijst met bedrijven die erkende vakmensen in kunnen zetten, vindt u op de pagina Erkenningsregeling.

Wanneer de kosten uiteindelijk hoger zijn dan toegekend in het expertiserapport, worden die meerkosten niet door Centrum Veilig Wonen uitbetaald. Bij de keuze voor schadeherstel door een eigen aannemer houdt Centrum Veilig Wonen geen toezicht op de veiligheid, kwaliteit en planning van de herstelwerkzaamheden. We staan ook niet garant voor de kwaliteit van herstel.

Is uw aannemer CVW-erkend?
Wanneer de aannemer van uw voorkeur erkend is door CVW, dan kunt u ook overwegen om uw schade te laten herstellen via Centrum Veilig Wonen. Wij staan in dit geval garant voor het geleverde herstel en zien toe op veiligheid, kwaliteit en communicatie. Wanneer de kosten uiteindelijk hoger zijn dan toegekend in het expertiserapport, worden deze meerkosten (mits goed onderbouwd) bij herstel via CVW ook door ons uitbetaald.

Andere mogelijkheden

U kunt er ook voor kiezen om het herstel te laten verlopen via Centrum Veilig Wonen. Wij adviseren u om voor deze mogelijkheid te kiezen omdat wij dat garant staan voor de herstelwerkzaamheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor uitbetaling van de schadevergoeding.