Tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting

Soms kunt u, tijdens versterkingswerkzaamheden of omdat uw huis gesloopt en nieuw gebouwd wordt, niet in uw eigen huis blijven wonen. CVW heeft daarom vervangende woonruimte voor u beschikbaar. Op meerdere locaties in het aardbevingsgebied staan verschillende woningtypen. De tijdelijke woningen zijn gebouwd onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen, met als doel dat bewoners veilig en comfortabel in de buurt kunnen (blijven) wonen. U vindt de tijdelijke woningen in Appingedam, Loppersum, Middelstum en Ten Post. In Ten Boer zijn er woningen in aanbouw en op korte termijn wordt in Overschild ook een locatie met tijdelijke woningen gebouwd.

Welke woning is voor u?

Moet uw eigen woning worden versterkt en kunt u daarom niet tijdelijk niet meer thuis wonen? De toewijzing van een tijdelijke woning gebeurt op basis van uw gezinssamenstelling. De bewonersbegeleider die u in het hele versterkingsproces begeleidt, bespreekt de mogelijkheden graag met u. Een bezoek aan een bestaande tijdelijke woning is vast onderdeel van dit proces.

Wij beschikken over de volgende typen tijdelijke woningen:

Volledig ingericht

Alle tijdelijke woningen zijn gestoffeerd, gemeubileerd en volledig ingericht. De inventaris is aangepast op het maximaal aantal personen dat in de woning kan wonen. Download hier een voorbeeld van een inventarislijst van de woningen (wijzigingen voorbehouden). Ook uw bewonersbegeleider kan u meer vertellen over de inrichting en de inventaris.

CVW verzorgt de coördinatie van het plaatsen, de inrichting, het beheer en onderhoud van de tijdelijke woningen. Wij werken daarbij nauw samen met Jan Snel Flexibel Bouwen. Jan Snel Flexibel Bouwen monteert de tijdelijke woningen in hun productiehal in de Eemshaven.

Algemene informatie over bijvoorbeeld het verhuizen en het onderhoud aan de woningen leest u hier.